Joomla Tema by Web Dev

On the move with Erasmus+ to Malta

DvM htb heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van buitenlandse stages via Erasmus+, het Europees programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa dat aan meer dan 4 miljoen Europeanen de mogelijkheid biedt om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen en/of professionele ervaring op te doen.

Sinds vele jaren gaan de leerlingen van 6 Office & Communication , 7 Haarstilist en 7 Esthetische Lichaamsverzorging op buitenlandse stage voor 2 of 3 weken. Dit jaar willen we ook 6 Business en 7 Kapper-Stilist Duaal de kans bieden om deze unieke buitenlandse ervaring op te doen en zowel hun professionele vaardigheden als ook de Engelse taal te verfijnen.

Het project 2019-2020 gaat naar Malta:

• de leerlingen van 6 OC en 6BS zullen er in februari 2020, twee weken stage lopen in administratieve diensten van verschillende organisaties en ondernemingen
• de groep 7HS, SenSe ELV en 7KSDU zal er in mei 2020, drie weken stage lopen in kapsalons en schoonheidsinstituten.

De leerlingen verblijven er per twee in een gastgezin. De stageplaatsen worden door de school geselecteerd in samenwerking met een lokale organisatie en talrijke gezamenlijke culturele en toeristische uitstappen zijn gepland. De leerkrachten bezoeken de stageplaatsen tijdens de stageduur en sturen bij waar nodig zou zijn.

De buitenlandse stage wordt grondig voorbereid in de lessen Engels en door de respectievelijke vakleerkrachten. Het project wordt gesubsidieerd door Erasmus+. DvM htb stuurt ook voor de derde keer twee leerkrachten uit naar het Institut Notre Dame Saint François in Evreux om gedurende twee weken een jobshadowing te doen bij hun Franse collega’s.