Joomla Tema by Web Dev

Diabetescentrum Aalst

Woensdag 24 oktober bezochten de leerlingen van Se-n-Se Medico-Sociale Administratie en Apotheekassistent het Diabetesproject Aalst". Ze gingen naar de Leopoldlaan, waar diabetespatienten begeleid worden om hun ziekte beter te leren kennen en waar ze begeleid worden om zorg te dragen voor hun lichaam.

Naast een algemene uitleg volgden ook twee doe-sessies:

- meten van het glucosegehalte in het bloed met diverse meettoestellen en pennen

- injecteren van insulines en incretines: Hoe het moet en welke problemen kunnen optreden.

Bezoek aan de firma Jovilux

Op 23 oktober bezochten de leerlingen van het 7de jaar Esthetische Lichaamsverzorging de firma Jovilux in Oudenaarde, waar die dag het Young Potential Program gepland stond. Dit programma werd door de firma speciaal opgesteld voor laatstejaarsstudenten uit het studiegebied schoonheidsverzorging. Via dit programma probeerde de firma leerlingen een leidraad te bieden voor het zelfstandig ondernemen binnen onze sector. Zo konden de studenten onder andere seminaries volgen over de nieuwste trends en apparatuur en over hoe ze een eigen zaak succesvol kunnen maken. Het was een uiterst boeiende en leerrijke dag.

 

Kent u be.YOU.tiful al?

Geachte mevrouw, geachte heer

Be.YOU.tiful is het gloednieuwe instituut van DvM htb waar dit schooljaar zes enthousiaste en gediplomeerde schoonheidsspecialistes er voor zullen zorgen dat u zich opnieuw mooi zal voelen.

Wilt u graag beyoutiful door het leven gaan?

Op 11 oktober openen wij onze deuren en vanaf dan zullen wij elke donderdag van 9.00 tot 15.45 u. voor u klaarstaan. U kan bij ons terecht voor een ruim aanbod aan schoonheidsbehandelingen aan voordelige prijzen. Hiervoor maken wij gebruik van de producten van Mila D’Opiz, een Zwitsers cosmeticamerk voor de veeleisende man of vrouw die mooi oud wil worden.

Special Beauty moments

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij beauty moments waarop wij u extra in de watten zullen leggen. Deze speciale verwenmomenten vinden plaats op 28 februari, 14 maart, 28 maart, 25 april en 2 mei van 9.00 tot 11.30 u.

Zin in een mooi-maak-moment?

Maak dan zeker een afspraak op het nummer 0468 11 26 60 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij uw zesde verzorging krijgt u 5 euro korting op vertoon van uw klantenkaart.

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten
Het be.YOU.tiful team

Novemberviering en herfstwandeling Flyer 7HS Hair Vision

November, de maand waarin we stil staan bij geliefden die we door verschillende omstandigheden niet meer zien of hun aanwezigheid missen… De maand waarin de herfst duidelijk zijn intrek neemt, bomen verliezen blaadjes, kleuren veranderen, tijd voor bezinning en stil staan bij… Ook dit jaar kozen we voor een intieme viering binnen de klasgroep in de lessen godsdienst. Dit voor de vierdes, vijfdes, zesdes en zevende jaren.

Voor onze eerste-, tweede- en derdejaars lag het ietsje anders. Zij werden uitgenodigd om mee te wandelen tijdens een herfstwandeling richting de Sint – Pauluskerk. Waar hen dan een groep leerkrachten verwonderden met een herfstviering.

De leerlingen werden ondergedompeld in een bezinning rond verlies, verdriet en hoop. Dit laatste is wat ons leven zinvol en rijker maakt en het verdriet draaglijker kan maken samen met elkaar en met hem, God. Hij steunt/draagt ons wanneer we het moeilijk hebben ook al merken we het misschien niet onmiddellijk..

Een filmpje, liederen, mooie woorden, een getuigenis en beelden vormden de leidraad doorheen de viering met in ons achterhoofd de pastorale leuze BEWONDER. Dank aan alle helpende handen!

Lees meer: Novemberviering en herfstwandeling

Week van de mensenrechten

In de week van 16 oktober tot en met 19 oktober lanceerden we de week van de mensenrechten. Waarom? Omdat de dag tegen armoede en de schrijf-ze-vrij-dag van Amnesty International hierin voorkwamen.

Vandaar dat de Pastorale werkgroep het volgende plan bedacht. Tijdens de lessen godsdienst, geschiedenis en PAV kwamen er lessen aan bod over armoede en mensenrechten want iedere mening is van tel, ook die van jou.

Om de lessen over armoede nog wat realistischer over te brengen organiseerden we ook een ontmoeting met iemand uit Poverello voor enkele vijfdejaars. Johan, medewerker bij Poverello, bracht een pakkende getuigenis van zijn engagement voor de thuislozenopvang in de Marollen te Brussel. Hoe dit engagement zijn leven betekenis heeft gegeven, verhalen over het leven voor en met mensen die schreeuwen om wat aandacht in een maatschappij waar ze een stemloze groep vormen, een groep die niet langer meetelt...

Ook in diezelfde week kregen enkele andere vijfdejaars een ontmoeting met jongeren uit het Zuiden voorgeschoteld wat ook wel in die mensenrechtenweek paste. Op donderdag 18 oktober gingen de meeste vijfdejaars zelf een dagje werken voor het Zuiden of ‘the Youcaday’. Dikke merci!

Ook enkele zesdejaars werden ondergedompeld in een spel over mensenrechten aan de hand van een workshop.

De eerstejaars brengen later nog een bezoek aan de organisatie ‘mensen voor mensen’.

Eén ding is zeker wij BEWONDEREN mensen die opkomen voor de mensenrechten en het GOEDE en leren onze leerlingen bewust worden van hun basisrechten.

S. Vanderhaegen voor PAG