Joomla Tema by Web Dev

Bouwkamp editie 13

Op zondag 29 juni trokken we met 21 leerlingen en Lieze voor de dertiende maal op bouwkamp. Voor de vierde opeenvolgende keer waren we te gast op het idyllische domein van OC Broeder Ebergiste te Vurste-Gavere.

Op zondag leerden we elkaar allemaal kennen door sport en spel, grappen, grollen en teambuilding. Die avond werd aan elke leerling een passende volgkaart gegeven zodat we quasi zeker waren dat alle leerlingen hun manieren zouden houden. De vijf daaropvolgende dagen werd er overdag keihard gewerkt, zeg maar gezwoegd (in vaak helse temperaturen). Leerlingen die ons tijdens het jaar al eens ergerden lieten zich van een compleet andere kant zien, anderen toonden ons dat orthopedagogie en ergotherapie wel eens hun toekomstige studies zouden kunnen zijn ... maar bovenal werd er heel veel plezier gemaakt. Het bouwkamp werd traditiegetrouw afgesloten met een immens gezellige barbecue en tal van gezellige nachtbabbels, fotoshoots en liters traanvocht.

Dit jaar waren er tal van leerlingen mee die het echt nodig hadden om eens een weekje weg te zijn uit hun vertrouwde omgeving thuis of die om andere redenen net dat tikkeltje meer aanspraak maakten dan anderen om mee te gaan. Mede om die redenen danken wij jullie voor jullie zeer gewaardeerde steun bij de taartenverkoop.Ook de komende zomervakantie starten we met een bouwkamp, editie 14 zal dat zijn. We kunnen nu reeds zeggen dat ook deze zal plaatsvinden in OC Ebergiste te Vurste-Gavere.

Tot slot nog een klein woordje van dank voor collega Margo De Craecker. Zij ging dit jaar voor het eerst mee en deed dat geweldig!

Dank aan het bouwkamp-team voor hun reeds jarenlange inzet tijdens de vakantie!

 

Eerste schooldag

Op maandag 2 september 2019 heten we jullie opnieuw hartelijk welkom. We verwachten je om:

1ste jaren: 08.25 u. turnzaal
2de jaren: 09.15 u. turnzaal
3de jaren: 10.20 u. turnzaal
4de jaren: 10.20 u. overdekte speelplaats
5de jaren: 11.10 u. turnzaal
6de jaren: 11.10 u. overdekte speelplaats
7hs en Se-n-Se :13.00 u. overdekte speelplaats

Dit staat er op het programma:

Koffiemoment: voor de ouders van 1ste leerjaar A/1ste leerjaar B om 8 u. aan de bruine schoolpoort.
Voormiddag: onthaalactiviteiten en informeren van leerlingen (schoolreglement, leefregels, …)
Namiddag: teambuilding

Einde van de eerste schooldag: 15.00 uur voor alle jaren.

Tot dan!

 

Dankuwel, Johan Van Biesen

Elk jaar steunt onze school met haar actie 'Warmste Oudercontact' de organisatie SOS schulden op school. Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) schreef voor het programma 'De Ochtend' op Radio 1 een brief aan Johan Van Biesen, voorzitter van de Vereniging Schulden op School. U kan de brief hieronder lezen (klik op de afbeelding).

 

Duaal Leren Haarzorg iets voor jou? Duaal Haarzorg

 

Qualiphar

Een farmaceutische bedrijf bezoeken? Interessant, maar... je loopt er niet zomaar binnen! De productie wordt immers goed afgeschermd om de hoge kwaliteitseisen te bereiken.

De klas Se-n-Se apotheekassistent mocht een bezoek brengen aan de productie-eenheid van Qualiphar in Bornem. Juwelen en maquillage waren strikt verboden. Op vele plaatsen mochten ook geen foto's worden gemaakt.

Toch enkele beelden om een impressie te geven (de foto's zijn genomen met toestemming overigens)!