Joomla Tema by Web Dev

Examenproject 1B - Samen rijk

Ten tijde van Advent, organiseren wij ook examens en projectevaluaties voor onze leerlingen. Voor 1B organiseerden we het project ‘SAMEN RIJK’. Dit gaat in het algemeen over het thema armoede, niets passender dan dit tijdens deze donkere tijden…We willen niet enkel de minder fraaie kant van armoede belichten maar ook zeker het hoopvolle. Wat kunnen wij doen en betekenen voor de andere en welke organisaties zetten zich in voor dit goede doel? Wat kan ik betekenen? Vandaar ook de titel, ‘Samen Rijk’ zijn we pas als niemand arm is en iedereen zijn steentje bijdraagt. De leerlingen werkten rond dit geheel tijdens donderdag 13 en vrijdag 14 december voor de vakken godsdienst – Nederlands – Frans en PO.

Op donderdag maakten onze leerlingen kennis met de Aalsterse organisatie ‘Mensen voor Mensen’ en hun spelotheek voor kinderen. Voor godsdienst werd een armoedespel en inleefspel gespeeld, ook werden er opdrachten in de stad gespeeld met een foto-opdracht. Voor Frans en Nederlands werd zelfstandig - en duowerk uitgevoerd met teksten en spreekwoorden. Voor PO creëerden de leerlingen ‘creaboxen’ (dozen met knutselwerken die kinderen kunnen uitvoeren), die dan worden geschonken aan de bovenvernoemde organisatie.

Op maandag 17 december stelden de leerlingen hun project voor tijdens het jurymoment. Aan de hand van enkele vragen evalueerden zij de twee voorbije dagen en activiteiten alsook hun eigen bijdrage en attitude. Hierop scoorden zij punten voor spreekdurf.

De meeste leerlingen hebben zich ten volle ingezet en zeker en vast iets opgestoken van dit thema/project.

S. Vanderhaegen voor het projectteam ‘SAMEN RIJK’ – 1B