Joomla Tema by Web Dev

Saved by the bell – 4 oktober 2019

De actie “Saved by the bell” laten we niet ongemerkt voorbijgaan op DvM htb… Het is de dag waarop we stilstaan bij onderwijs, voor ons vanzelfsprekend maar niet voor iedereen.

Voor sommige kinderen is er gewoon geen schoolbel omdat ze niet naar school kunnen of er gewoon niet geraken… Om jullie een idee te geven: er zijn nog steeds 58 miljoen kinderen die niet naar de lagere school en 63 miljoen kinderen die niet naar de middelbare school kunnen. Tegen 2030 moeten alle jongens en meisjes kunnen genieten van kwalitatief lager en middelbaar onderwijs.

Als teken/symbool laten we de schoolbel wat extra langer luiden, brengen we info bij de leerlingen door een filmpje & tekst en houden we een sfeermoment op de speelplaats tijdens de middagpauze.

De leerlingen van het eerste jaar deden mee aan een wedstrijd en schreven om ter origineelst een kaartje met waarom ‘school zo cool’ kan zijn. De 10 beste kregen een cadeauzak met allerlei leuks in (met dank aan meneer Barbé). Deze leerlingen waren bij de gelukkigen en werden afgeroepen door meneer De Wit: Andreas (1Ba), Roya & Rita(1Bb), Arc –en Ciel (1Bc), Igor- Febe & Flore (1Aa), Mallak (1Ab), Benthe & Lucita ( 1Ac) proficiat! Ook proficiat aan iedereen die deelgenomen heeft want meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen.

Wees blij dat jij kan genieten van goed onderwijs hier bij ons op school. Onderwijs is een recht! Proficiat ook aan alle leerkrachten voor hun dagelijkse inzet.

S. Vanderhaegen voor PAG