Joomla Tema by Web Dev

Sportdag Deinze vierdes

26 september, Stationssplein Aalst ... Nog in de vroege ochtend verzamelen onze vierdes voor hún jaarlijkse sportdag. We sporen richting Deinze voor een dag vol sport, spel, plezier, fairplay en zoveel meer. Want ja, een sportdag is nu immers meer dan alleen maar een kennismaking met een aantal nieuwe sporten. Het is vooral ook de dag waar er gewerkt wordt aan “teamspirit”.

Onder een heerlijke nazomerzon wierpen leerlingen van 4BS zich onverschrokken in de strijd om hun beste katapulttechnieken te demonstreren, schoten als een pijl uit hun imaginaire startblok bij de teambuilding of waagden een voorzichtige “steal” bij tchoukbal. Ook bij het lasershooten lieten de 4BS’ers zich niet onbetuigd. Nietsvermoedende ‘struik – en bosgenoten” werden zonder schroom neergeschoten en overwinningsstrategieën werden besproken en geëvalueerd.

De positieve en bruisende sfeer van die dag zinderde na toen we moe maar goedgemutst richting trein stapten ... Moe, maar met het besef dat we écht een groep zijn en dat in onze klas iedereen mag zijn wie hij is. Met veel ‘goesting’ keerden we huiswaarts. Goesting in een schooljaar vol mogelijkheden en kansen. Goesting in meer ! Met dank aan de sportdag als katalysator.

Veronique Schockaert

Teambuilding voor de tweede jaren

Op 1 september startte het nieuwe schooljaar ook voor de tweede jaren bij DvM-htb. Vol enthousiasme werden zij onthaald door hun klastitularis en schoorvoetend leerden de leerlingen elkaar eerst wat beter kennen binnen de veilige muren van het klaslokaal. In de namiddag was het tijd om ook buiten de muren van de school actief te zijn. De leuke en vooral zeer actieve groepsspelen zoals tienbal, een parcours met water, "zeilen", touwtje-trek en een mini-fotozoektocht toverden een glimlach op menig gezicht. De fundamenten voor een mooi schooljaar werden bovendien overgoten door zonnestralen. Wat een prachtige start voor zowel de leerlingen als de leerkrachten!

Anne De Schrijver