Joomla Tema by Web Dev

Se-n-Se Apotheekassistent

Wat houdt het beroep in?

Apotheekassistent is een gereglementeerd paramedisch beroep. Een andere naam is Farmaceutisch technisch assistent. Om in een apotheek te werken moet je een erkende opleiding hebben gevolgd. Als je slaagt in de Se-n-Se apotheekassistent, dan wordt jouw erkenning automatisch aangevraagd. Je kan dan meteen aan de slag. Als apotheekassistent mag je bereidingen maken, geneesmiddelen afleveren, advies geven, stock en bestellingen beheren… kortom een je krijgt een takenpakket met veel afwisseling.

Wie kan de opleiding volgen?

Zowel een diploma TSO als een diploma ASO kan een goed vertrekpunt zijn. Verder is er nodig:

- Basiskennis wetenschappen
- Belangstelling voor wetenschappen en gezondheidszorg
- Nauwkeurigheid en zorgzaamheid

Leerlingen uit het studiegebied Chemie (Techniek-Wetenschappen, Wiskunde-Wetenschappen, …) kunnen meteen inschrijven. Wie afgestudeerd is in een andere richting kan ingeschreven worden na een intakegesprek en toelatingsklassenraad.

Hoe ziet een schooljaar er uit?

- 25 weken les en examens.
- 12 weken stage (maandag tot donderdag stage, vrijdag les).

Tijdens de lessen leer je over geneesmiddelen, schoonheidsproducten, gezonde voeding en gevaarlijke stoffen. Je leert ook zelf gelules, crèmes, zalven, … maken. Naast de lessen theorie en praktijk zijn er ook nog lessen van gastdocenten, seminaries, studieuitstappen en infosessies door bedrijven. Op die manier leer je vele aspecten van de sector kennen.

Kan je gemakkelijk een job vinden?

Er is zeer veel vraag naar apotheekassistenten. Afgestudeerden kunne kiezen waar ze liefst werken: in een ziekenhuisapotheek of in een gewone apotheek of in een groothandel of verdeelcentrum voor medicatie.

Sommige studenten kiezen er ook voor om verder te studeren, eventueel in combinatie met een deeltijdse job of studentenjob als apotheekassistent.

Getuigenis

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar overzicht 7e jaar/Se-n-Se