Joomla Tema by Web Dev

Se-n-Se Esthetische Lichaamsverzorging (ELV)

Wat houdt het beroep in?

Schoonheidsspecialiste is een gereglementeerd beroep. Om in een schoonheidssalon of wellness te werken, als schoonheidsspecialiste, moet je een erkende opleiding hebben gevolgd. Als je de Se-n-Se-opleiding succesvol afrondt, dan kan je onmiddellijk je eigen zaak opstarten.

Als schoonheidsspecialiste mag je esthetische behandelingen uitvoeren zoals massage, pedicure, gelaatsbehandelingen, ontharingen, advies verlenen, … Je werkt onder toezicht van een zaakvoerder of je bent zelfstandig.

Wie kan de opleiding volgen?

Een diploma TSO uit de richting schoonheidsverzorging is een vertrekpunt. Verder is er nodig:

- Belangstelling voor uiterlijke verzorging

- Nauwkeurigheid en zorgzaamheid

Leerlingen uit het studiegebied schoonheidsverzorging kunnen meteen inschrijven. Wie afgestudeerd is in een andere richting kan ingeschreven worden na een intakegesprek en toelatingsklassenraad.

Hoe ziet een schooljaar er uit?

Schoolweken met les, praktijk en stage, examens (december en juli) & Stage:

- 1 dag per week: op vrijdag

- 3 weken buitenlandse stage: Malta

Tijdens de lessen leer je over nieuwe schoonheidsbehandelingen, nieuwe schoonheidsproducten, run je samen met je medeleerlingen jullie eigen instituut, … De opleiding ELV besteedt ook veel aandacht aan visagie. Naast de lessen theorie en praktijk zijn er ook nog lessen van gastdocenten, seminaries, studieuitstappen en infosessies door bedrijven. Op die manier leer je vele aspecten van de sector kennen.

Kan je gemakkelijk een job vinden?

In een schoonheidsinstituut of wellness werken is een erg afwisselende job. Je komt elke dag opnieuw met veel mensen in contact. Je maakt een goede kans om meteen na afstuderen een gepaste job te vinden, je zelfstandig te vestigen, maar je kan ook kiezen om nog verder te studeren.

Getuigenis

Ervaringen van afgestudeerden

In het jaar 2015-2016 volgde ik de opleiding Se-n-Se Esthetische Lichaamsverzorging. Dit is een zeer interessante richting waar ik mijn hart aan ben verloren, het heeft mij op heel wat vlakken verder gebracht in het leven. Zo is er de buitenlandse stage naar Madeira, daar leerde ik mezelf kennen en ontdekte ik hoe zelfstandig ik was geworden. De eerste dag daar weet ik nog goed, ik had zo veel stress om de bus te nemen naar het hotel ‘Four Views Baia’ waar ik stage liep. Alles is daar anders en ik sprak de taal niet. Gelukkig zijn de docenten daar om je wegwijs te maken en te ondersteunen.

Een 7de jaar wil niet zeggen dat je vervolgens onmiddellijk aan de slag moet met werken. Na deze geweldige ervaring ben ik gestart met de opleiding kleuteronderwijs. Ik zit nu in mijn laatste jaar en kan niet wachten om in mijn eigen klas te staan.

Se-n-Se Esthetische Lichaamsverzorging is voor mij een uitdaging geweest, waar ik heb geleerd om door te zetten en niet op te geven. Door deze ervaringen heb ik dit ook kunnen doortrekken naar mijn verdere studies. Dan heb ik dus twee diploma’s in de hand, zo kan ik op termijn een eigen zaak beginnen die dan zal draaien buiten de schooluren. Twee van mijn passies bij elkaar gevoegd.

Chloe Van Keymeulen

Mijn tweelingzus en ik hebben beiden de opleiding/richting Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging gevolgd, beter gekend als 7ELV.

Wij vonden dit een fantastisch en leerrijk jaar!

In eerste instantie omdat wij als klas ons eigen instituut mochten opstarten binnen de school. Op die manier leer je allerlei zaken zoals: klanten ontvangen, uitvoeren van behandelingen, boekhouding en dergelijke... De meest unieke ervaring voor ons beiden, was de buitenlandse stage in Madeira. Je leert verantwoordelijkheid te dragen, omgaan met stress, zelfstandiger te worden maar vooral zelfzeker in je schoenen te staan!

Door deze unieke ervaringen hebben wij dan ook de sprong durven wagen, een zelfstandig schoonheidsinstituut te openen in het hartje van Aalst, genaamd Esthetiek Rani en Tessa."

Rani en Tessa Kryeziu

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar overzicht 7e jaar/Se-n-Se